KRAGUJEVAČKE NOVINE: LEPO ZAMIŠLJENO, ŠTA ĆE BITI URAĐENO

 

 

 

Da Kragujevčani sve manje koriste javni gradski prevoz, tek svaki četvrti građanin i manje, i da ukoliko se ne naprave potrebne promene putnika više neće ni biti, pokazala je Studija razvoja gradskog i prigradskog saobraćaja koju je prošle godine izradio Saobraćajni fakultet u Beogradu. Dok se nekada autobusima javnog saobraćaja svakodnevno vozilo preko 130 hiljada putnika, istraživanja za studiju su pokazala da sada  gradski prevoz koristi manje od 50 hiljada građana. Direktor Gradske agencije za saobraćaj (GAS) Dušan Obradović objašnjava da je Studija pokazala da će potpuno izgubiti putnike ako se nešto znatno promeni.

Povećanje broja autobusa

Nekada se u Kragujevcu vozilo 130 hiljada putnika dnevno, a sada ispod 50 hiljada. Istina je da ne rade fabrike kao ranije, poput „Zastave” i drugih velikih pogona, da su mnogi u međuvremenu kupili sopstvena vozila, kao i da su najviše putnika preuzeli ilegalni taksisti, ali postoji i druga strana. Grad se proširio,  univerzitetski je centar, ima veći broj stanovnika, pa bi trebalo da raste i broj putnika, ali on je drastično smanjen, kaže direktor GAS-a.
U borbi za putnike i povratak poverenja u javni gradski prevoz Gradska agencija za saobraćaj rešila je da uvede novine i osavremeni javni prevoz.Obradović napominje da se već od prvog jula počelo sa uvođenjem novih linija, polazaka i broja autobusa, a u narednim mesecima građani mogu očekivati još neke pogodnosti. Prvo što će primetiti, kaže, mada za njih to nije naročito značajno, jesu uniformisanost vozača i konduketra u svim autobusima, kao i obavezni klima uređaji. Zatim, od septembra u svih 68 autobusa biće dostupan besplatan internet, a očekuje se da u autobuse budu ugrađene kamere za video nadzor.
Kao razlog za ovaj poduhvat prvi čovek GAS-a navodi to što od januara ove godine svi učenici osnovnih i srednjih škola imaju besplatne karte za prevoz, pa je ovo način da roditelji  budu sigurni da će njihova deca biti bezbedna u vozilima javnog gradskog saobraćaja.   
Po njegovim rečima, od prvog septembra važiće i novi red vožnje u smislu da će po linijama koje su uspostavljene ići veći broj vozila – 68 umesto 62, a broj polazaka biće za 30 odsto veći nego do sada – 1.300 umesto 1.000.
-    Ovo je takozvani jesenje-zimski red vožnje i važiće do prvog jula naredne godine kada počinje letnji, koji, ustvari, traje samo dva meseca. Svi izlazni putni pravci, kao što su Divostin, Drača, Desimirovac, Stanovo, Petrovac, Korman, već su „pojačani” sa po dva autobusa i većim brojem polazaka, jer se pokazalo da je saobraćaj najfrekventniji u ovim pravcima, nastavlja Obradović.
 

Nova stajališta dogodine

Borba za putnike nakon uvođenja video nadzora, besplatnog interneta i klima uređaja nastaviće se i u oktobru. U svim autobusima biće ugrađeni displej uređaji sa zvučnom najavom autobuskog stajališta. U ovom slučaju najviše se mislilo na osobe sa invaliditetom, na decu, kao i na sve one kojima je neophodno upozorenje da stižu na određeno stajalište.
Pravi je apsurd da autobuske stanice u gradu nemaju zvaničnog upravitelja, niti se zna ko treba da brine o njima. Zato je na inicijativu Gradske agencije za saobraćaj Skupština grada, pre mesec dana, donela odluku da GAS na sopstveni zahtev preuzima odgovornost za gradska stajališta.
GAS je preuzo na sebe da vodi brigu o gradskim stajalištima, ali samo onim koje ovo preduzeće bude postavilo. Mi ćemo odgovarati samo za ona stajališta koja su postavljena po svim standardima, ali ne i u slučajevima gde je neko postavio limenu kućicu, kao što je to slučaj u Šumaricama, pa je vetar podigao i povredio ženu i dete. Nova stajališta biće postavljena tokom naredne godine, pošto je neophodno da se do kraja ove godine obavi postupak javne nabavke. Ova investicija vredna je milion i po evra i zahteva obimne poslove na pripremi i izradi stajališta.
Neophodno je da se do tada završi detaljni program lokacija što podrazumeva da se tačno utvrdi koje se sve instalacije nalaze ispod stajališta, po cenu toga da se neke stanice i pomere za nekoliko metara. Osim toga, sve stanice imaće i displej koji će najavljivati za koliko minuta koji autobus dolazi. Za ovaj deo posla konkurisaćemo kod donatora sa u saradnji sa osobama sa invaliditetom, a namera nam je da koliko god je to moguće smanjimo cenu ovog posla koja iznosi oko milion i po evra, objašnjava Obradović.
NJihova ideja je da zajedno sa JKP „Šumadija” podignu kredit, ali da pre toga  pokušaju  da deo novca obezbede preko projekata. Tim povodom, prošle nedelje u Skupštini grada organizovan je sastanak GAS-a sa raznim nevladinim organizacijama kako bi zajednički nastupili prema donatorima. Ideja je da se osobama sa oštećenim vidom podele daljinski upravljači, koji će prilaskom stanici i pritiskom na taster dobiti zvučnu informaciju kada dolazi određeni autobus. U Subotici i Beogradu već postoje ovakvi displej uređaji i iskustva su veoma pozitivna.
Uređenjem stajališta ostavlja se utisak urbanističkog reda u gradu što sada nije slučaj. Stajališta će biti raspoređena na čitavoj teritoriji koju pokriva Generalni urbanistički plan, dakle do Divostina, Poskurica, Opornice, Kormana itd. Stajališta neće biti rađena na „ispusnim” stanicama, gde putnici samo izlaze i nema ulazaka, već će ona biti samo adekvatno obeležena.
Na teritoriji Kragujevca ima ukupno 812 gradskih i prigradskih stajališta, od kojih su više od polovine ispusna stajališta i okretnice i svi imaju adekvatna imena kako bi displej i zvučno i vizuelno mogao da najavi njeno ime. Oko 90 posto su stari nazivi, a u saradnji sa mesnim zajednicama oko 10 odsto naziva je izmenjeno, ali se očekuje da će se građani brzo privići na nove nazive.
Studija razvoja gradskog prevoza preporučuje i novi način plaćanja, kao što je BUS plus u Beogradu, sa karticom koja će obezbediti mnoge popuste za razne vožnje. Pokušava se i sa uvođenjem vremenskih karata, zbog presedanja, što u evropskim zemljama odavno uspešno fiunkcioniše. Tako naprimer, putnik može da kupi kartu koja važi dva sata i za to vreme koristi bilo koji prevoz u bilo kom pravcu.
Sve navedene izmene - povećanje broja polazaka, udobnost i higijena u vozilima, ponašanje osoblja i nove tehnologije trebalo bi da vrate putnike u gradski prevoz, čime bi se smanjio broj privatnih vozila na ulicama i smanjio broj ilegalnih taksista. Grad bi konačno bar počeo da liči na grad.

NOVI RED VOŽNJE I IZMENJENE TRASE

Promene na osnovu stručne studije

Osim što je od prvog jula došlo do izmena u redu vožnje, došlo je i do izmena trasa na pojedinim linijama, a neke su i ukinute. Sve ovo dovelo je do negodovanja građana, ali u GAS-u objašnjavaju da su izmene napravljene na osnovu Studije koju je uradio Saobraćajni fakultet u Beogradu.